Yüz Yogasında Hangi Yağlar Kullanılır? Yüz Yogası İçin 10 Organik Yağ

12-01-2024 09:44
Yüz Yogasında Hangi Yağlar Kullanılır? Yüz Yogası İçin 10 Organik Yağ

Yüz Yogası Nedir?

Yüz yogası, yüz kaslarını uyararak yüzü sıkılaştırmak, güçlendirmek ve yüze daha genç bir görünüm kazandırmak için yapılan bir masaj ve egzersiz yöntemidir. Yüz yogası için yapılan hareketler yüz kaslarını ve cildi güçlendirerek sarkma ve kırışıklıkları önlemeye yardımcı olur.

 

Yaşın ilerlemesiyle beraber yüz kasları gevşemeye ve sıkılığını kaybetmeye başlar. Bunun sonucunda yüzde sarkma ve kırışıklık oluşumu meydana gelir. Kaş arasında, alında ve göz kenarlarında oluşan çizgiler, yüzde daha yorgun ve yaşlı bir görünüm oluşturur. Yüz yogası, yüzde oluşmaya başlayan veya yüze yerleşen bu kırışıklıkların giderilmesine katkı sağlar. 

 

Yüz yogası genel olarak yüzün belirli bir bölgesine odaklanır ve o bölgedeki kaslara birkaç dakika boyunca uygulanır. Yüz yogasını düzenli bir şekilde yapmanın yüzün daha sıkı ve genç görünmesine katkı sağladığı bilinmektedir. Yüz yogası çene, boyun ve dekolte bölgesine de uygulanmaktadır. Bu bölgeye odaklanan yüz yogasının gıdı bölgesinde oluşan yağların erimesi ve çene hattının daha belirgin bir hale gelmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. 

 

Yüz Yogası Nasıl Yapılır?

Yüzün çeşitli bölgelerine odaklanarak farklı kas gruplarını çalıştıran egzersizler bulunmaktadır. Bu egzersizlere periyotlar halinde günde 15-20 dakika yaparak daha genç ve sıkı bir cilt görünümüne kavuşabilirsiniz. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz  bu egzersizleri düzenli olarak yaparak 3-4 ayda farkı görebilirsiniz. Bu hareketleri uygulamadan önce ellerinizin ve cildinizin temiz olduğundan emin olun ve hareketleri daha rahat yapabilmek için cildinizi bir yağ ile nemlendirin.

 

Yüz Yogası Hareketleri

Yüzdeki farklı kas gruplarına odaklanan yüz yogasi harketleri ve faydalarını sizler için aşağıda sıraladık.

 

Göz Çevresi İçin Yüz Yogası
Göz çevresine uygulanan yüz yogası hareketleri bu bölgedeki kan dolaşımını arttırarak gözaltı torbalarını azaltmaya ve göz çevresinde oluşan kırışıklıkları önlemeye yardımcı olmaktadır.

 

Avuç içlerinizi, şakakları ve göz çevresini kapatacak şekilde yerleştirin ve hafifçe baskı uygulayın. Ellerinizi kulaklarınızın üzerine doğru hafif bir şekilde çekerek alnınızın ve kaşlarınızın gerildiğini hissedin. İşaret parmağınız saç köklerine geldiğinde durun ve hareketi baştan yapın. Bu hareketi 8 tekrar olacak şekilde her gün uygulayın. 

 

Dudak Çevresi İçin Yüz Yogası

Dudak çevresindeki çizgileri azaltmak ve kan dolaşımını hızlandırarak dudakların dolgunlaşmasına yardımcı olmak için uygulanır. 

 

Önce dudaklarınıza bir nemlendirici uygulayın. Daha sonra sanki ağzınızın içinde su varmış gibi hava ile gargara yapın. Ağzınızının içindeki havayı sırayla sağ ve sol yanaklarınıza aktarın. 

 

İşaret parmaklarınızı dudaklarınızın iki tarafındaki gülümseme çizgilerine yerleştirin ve hafif bir şekilde bastırarak derinizi gerdirin. Dudak çevreniz gergin bir haldeyken ağzınızı bağırıyormuş gibi açın ve a,u ve o seslerini çıkarın. Bu sesleri çıkarırken dudaklarınız ve cildinizin daha fazla gerilmesi gerekir. Bu hareketleri her gün düzenli bir şekilde uygulayarak dudak çevresindeki kasları güçlendirebilirsiniz. 

 

Yanaklar İçin Yüz Yogası 

Yanak çevrenize düzenli olarak uygulayacağınız yüz yogası egzersizleri ile sarkmaların önüne geçebilirsiniz. 

 

Parmaklarınızla birleşik bir şekilde iki rakamı oluşturun ve yanaklarınıza yerleştirin. Sağ ve sol yanaklarınızı bu hareket ile gerdirin. Her gerdirmede 10-12 saniye kadar bekleyin. Bu hareketi 8 defa tekrarlayın.

 

Ellerinizi yumruk yapın ve yumruğunuzun iç kısmını, yumruklarınız birbirine bakacak şekilde, elmacık kemiklerinizin üzerine yerleştirin. Yumruğunuzu gözaltından elmacık kemiklerinizin bitimine kadar olan bölgeyi tarayacak şekilde, kulaklarınızın üzerine doğru çekerek hareket ettirin. Bu hareketi 8 tekrar halinde uygulayın. 

 

Alın Bölgesi İçin Yüz Yogası

Alın bölgesindeki kaslara odaklanan yüz yogası egzersizleri ile o bölgedeki kırışıklık oluşumunu önleyebilirsiniz. 

 

Avuç içlerinizi alnınıza tam olarak yapıştırın. Ellerinizle derinizi yukarı doğru gerdirin ve kaşlarınızı kaldırıp indirin. Kaşlarınızı 20 defa hareket ettirin ve 5 saniye ara verdikten sonra hareketi tekrarlayın. Bu egzersizi günde 2 set halinde uygulamak alın bölgesindeki kan akışını arttırıp kasları hareket ettirerek kırışıklık oluşumunu önlemeye yardımcı olacaktır. 

 

Boyun, Gıdı ve Çene İçin Yüz Yogası

Boyun bölgesindeki kırışıklıkları önlemek ve gıdı oluşumunu engellemek için bu bölgedeki kaslara odaklanan egzersizler bulunmaktadır. 

 

Parmaklarınızı köprücük kemiklerinize yerleştirin ve çenenize doğru hafifçe bastırarak hareket ettirin. Bu hareketi 8 kere tekrarlayın.

Yüz Yogası Faydaları

Yüz kaslarını çalıştırarak güçlenmesine yardımcı olur.

Kan dolaşımını artırarak kırışıkların azalmasına katkı sağlar.

Cildin sarkmasını önleyerek daha genç bir görünüm kazanmasına destek olur. 

Yüz kaslarındaki farkındalığın artmasına ve yüz ifadelerinizi kontrol etmenize yardımcı olur. 

Çene hattının belirginleşmesine ve gıdı oluşumunu önlemeye katkı sağlar.

Yüz kaslarınızı rahatlatarak yüzdeki gerginliğin ve sıkışıklığın önlenmesine katkı sağlar.

Göz çevresindeki şişlikleri azaltmaya ve kırışıklıkları önlemeye yardım eder.

Daha genç, sıkı ve canlı bir cilt görünümü elde etmenizi sağlar.

 

yuz yogasında kullanilan yaglar

Yüz Yogasında Hangi Yağlar Kullanılır?

Yüz yogasından daha etkili sonuç almak için saf ve organik aromaterapi yağları kullanabilirsiniz. 


Organik Jojoba Yağı

Cilt yenileyici ve nemlendirici özellikleri sayesinde cilt bakımında etkili olan jojoba yağını kırışıklık oluşumunu önlemeye yardımcı etkisi ile yüz yogasında kullanabilirsiniz. 

Organik Tatlı Badem Yağı

Tatlı badem yağı içeriğinde doğal olarak bulunan vitamin, mineral ve yağ asitleri ile cildin ihtiyaç duyduğu bileşenleri sağlamaya yardımcıdır. Tatlı badem yağı ile yüz yogası yapmak cildinizin beslenmesini destekler ve daha dolgun ve sağlıklı bir cilt görünümüne ulaşmanıza yardım eder. 

Organik Ozon Yağı 

Zeytinyağından ozonlanarak elde edilen ozon yağı zengin antioksidan içeriğe ile cildin daha sağlıklı, canlı ve parlak görünmesine yardım eder. Ozon yağı ile yüz yogası yapmak cildinizin daha sıkı ve daha genç görünmesini destekler.

Organik Hint Yağı

Hint yağı cildi nemlendirmeye ve ciltteki gözenek oluşumunu önlemeye yardımcı etkileri ile yüz yogası için ideal bir yağdır. Hint yağı ile yüz yogası yaparak cildinizin daha pürüzsüz ve sıkı görünmesini destekleyebilirsiniz.

 

Organik Argan Yağı

Argan yağı içeriğinde doğal olarak bulunan oleik ve linoleik asit ile cilde doğal bir dolgunluk ve canlılık kazandırmaya yardım eder. Düzenli kullanımda cilt elastikiyetini artırmaya, cilde nemini geri kazandırmaya, cildin bariyer fonksiyonunu sürdürmeye katkı sağlar. Argan yağı ile yapılan yüz yogası cildin daha genç, dolgun ve dinamik görünmesini destekler. 


Organik Avokado Yağı
Avokado yağı, cilde derinlemesine nüfuz ederek cildin nemlenmesine yardım eder. Cildin doğal nem dengesini korumaya ve kuru cildi rahatlatmaya yardımcıdır. Avokado yağını zengin içeriği ve cilt yararları ile yüz yogasında kullanabilirsiniz.

Organik Lavanta Uçucu Yağı
Lavanta uçucu yağı, cildi yatıştırmaya ve rahatlatmaya yardımcıdır. Özellikle hassas veya tahriş olmuş ciltlerde rahatlatmaya yardımcı etkisi ile bilinir. Çiçeksi kokusu ve rahatlatmaya yardımcı özellikleri ile bilinen lavanta uçucu yağını sabit bir baz yağ ile seyrelterek yüz yogası rutinlerinizde kullanabilirsiniz.

Organik Nane Uçucu Yağı
Nane uçucu yağı, ciltte ferahlık ve serinlik hissi yaratır. Özellikle sıcak yaz günlerinde kullanıldığında cildi rahatlatmaya yardım eder. Cilde ferahlık kazandırmaya yardımcı etkisi bulunan nane uçucu yağını sabit bir baz yağ ile seyrelterek yüz yogası egzersizlerinizde kullanabilirsiniz.

Organik Gül Uçucu Yağı
Gül uçucu yağı, cilde doğal bir nemlendirme sağlamaya ve kuru cildin yumuşamasına yardımcıdır. Ayrıca cildi yatıştırarak kızarıklığı ve tahrişi azaltmaya katkı sağlar. Gül yağının antioksidan içeriği sayesinde cilt yaşlanmasını yavaşlatmaya yardımcı etkisi bulunmaktadır. Kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltıp cildin daha genç ve parlak görünmesini destekleyebilir. Sabit bir baz yağ ile seyreltilmiş gül yağını yüz yogası yaparken kullanabilirsiniz.

Organik Bergamot Uçucu Yağı
Bergamot Uçucu Yağı, ciltteki kolajenin artmasına yardımcıdır. Sabit bir baz yağ ile seyreltilerek yüzünüzde istediğiniz bölgeye masaj yaparak uygulayabilirsiniz.



Kaynakça:

  1. https://www.researchgate.net/profile/Vinod-Choudhari-4/publication/374510428_FACIAL_YOGA_FOR_SKIN_REJUVENATION/links/652132b53ab6cb4ec6c3d4bb/FACIAL-YOGA-FOR-SKIN-REJUVENATION.pdf
  2. https://www.mdpi.com/1422-0067/19/1/70
  3. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1002/ptr.6524?casa_token=l8VbiuJK8TAAAAAA:3pfMw8EY_And_E2f0SpC96oTyVVVDnBufHuQRDNAWgGEPKtknf7Z9x6SlJjqHbdtEgn8EHAy67fY97EmAg
  4. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12112282/
  5. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0965206X19301536?casa_token=UzQEwV1NqGwAAAAA:YwCMOsYVahI6lkeCu0cOR55FmHvwiwwrDMbM3TFT1zx4ATvbIwRst04_cMjygB4bwMJSpf6r6Pn3
  6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8837976/
  7. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/ics.12758
  8. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1567576918300407
  9. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0753332222009489
  10. https://www.ijord.com/index.php/ijord/article/download/1758/987/8813
  11. https://www.researchgate.net/publication/330643915_Efficacy_of_bergamot_From_anti-inflammatory_and_anti-oxidative_mechanisms_to_clinical_applications_as_preventive_agent_for_cardiovascular_morbidity_skin_diseases_and_mood_alterations
  12. https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/2982529
  13. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5885810/#:~:text=A%2030%2Dminute%20daily%20or,upper%20and%20lower%20cheek%20fullness.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.