Yumuşacık Cildin Sırrı: Nemlendirici Aromaterapi Karışımı

Yumuşacık Cildin Sırrı: Nemlendirici Aromaterapi Karışımı

Kim yumuşacık bir cilde sahip olmak istemez ki? Yumuşak bir cilde sahip olmak, cildin nem dengesini sağlamaktan geçer. 

Kuru, karma veya yağlı, tüm ciltler neme ihtiyaç duyar. Ciltteki nem dengesi, hava koşulları, tüketilen su miktarı, kullanılan cilt bakım ürünleri gibi birçok faktöre bağlı olarak değişmektedir. Yeteri kadar su tüketmek ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra nemlendirici yağlar kullanarak cildimizi nemlendirebilir ve dış etkenlerin yarattığı hasarlardan koruyabiliriz.

Cildin ihtiyacı olan nem karşılanmadığında ciltte bazı hasarlar meydana gelmektedir. Nemsiz kalmış ciltte zamanla elastikiyet kaybı, ince çizgi ve kırışıklık görünümünde artış, kuruluk, çatlak ve hatta yağlanma meydana gelir. Cildin nem ihtiyacı karşılanmadığı zaman cilt kendisini korumak için aşırı sebum üretir. Bu da yağlı bir cilt görünümüne neden olmanın yanında, akne ve sivilce oluşumuna da davetiye çıkarır. Tüm bu sorunları önlemek ve sağlıklı bir cilt görünüme sahip olmanın temeli, cildi düzenli olarak nemlendirmekten geçer.

Cildi Nemlendirmek İçin 4 Neden
Yumuşak, ışıl ışıl ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için cildi yaz kış nemlendirmek önemlidir. İşte cildini düzenli olarak nemlendirmek için 5 neden

Cildin Nem Dengesini Sağlamak
Ciltteki nem kaybını önlemek ve cildin nem dengesini korumak için cildi düzenli olarak nemlendirmek önemlidir. Düzenli olarak nemlendirilen cilt daha dolgun, parlak ve sağlıklı görünür. 

İnce Kırışıklıkları ve Yaşlanma Belirtilerini Azaltmak
Cilt sahip olduğu nemi kaybettiğinde elastikiyeti azalır ve ciltteki ince çizgi ve kırışıklıklar daha belirgin hale gelir. Cildi düzenli olarak nemlendirmek cildinize dolgunluk kazandırmaya yardımcı olurken, ince çizgi ve kırışık görünümünü azaltmaya katkı sağlar.

Cildi Çevresel Faktörlere Karşı Korumak
Cildin güneş ışınları, kir, toz gibi etkenlere karşı korunması gerekmektedir. Cildi düzenli olarak nemlendirmek cilt bariyerini güçlendirmeye yardım ederek cildi dış etkenlerin yarattığı hasarlara karşı korur.

Ciltte Oluşabilecek Sorunları Önlemek
Düzenli bir şekilde nemlendirilmeyen ciltte kuruluk, tahriş, çatlak gibi sorunlar görülebileceği gibi, yağlanma ve akne oluşumu da görülebilir. Yağlanmaya meyilli ciltler düzenli olarak nemlendirilmezse cilt kendini nemli tutabilmek için fazla sebum üretir. Bu da yağlı bir cilt görünümüne neden olmanın yanında, akne ve sivilce oluşumuna da davetiye çıkarır. Ayrıca egzama, sedef gibi sorunlara sahip ciltlerde doğru ürünlerle düzenli nemlendirme, iyileşme sürecine katkı sağlar.

Kuru Ciltler İçin Nemlendirici Body Butter Tarifi
1 tatlı kaşığı Organik Hindistan Cevizi Yağı
1 çay kaşığı Organik Tatlı Badem Yağı
10 damla Organik Lavanta Uçucu Yağı

Hindistan cevizi yağı, cildi nemlendirerek kuruluk, tahriş ve çatlak oluşumunu önlemeye yardım ederken, tatlı badem yağı, içinde bulunan vitamin ve mineraller ile cildi besler ve çatlak oluşumunu önlemeye yardım eder. Lavanta uçucu yağı karışımı hoş bir koku verirken, cildinizin daha parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.

Yağlı Ciltler İçin Nemlendirici Body Butter Tarifi
1 tatlı kaşığı Organik Shea Butter
1 çay kaşığı Organik Jojoba Yağı
10 damla Organik Çay Ağacı Uçucu Yağı

Cildin ürettiği sebuma benzer yapıda olan jojoba yağı cilde sürüldüğünde sebum görevi görür. Böylece fazla sebum üretimine ve cildin yağlanmasını önlemeye yardımcı olur. Shea butter ise yüksek nemlendirme özelliği ile cildi nemlendirmeye ve yumuşatmaya katkı sağlar. Karışıma ekleyeceğiniz çay ağacı uçucu yağı akne ve sivilce önlemeye yardımcı özelliği ile cildinizi aknelere karşı korur.



Kaynakça:
https://www.researchgate.net/profile/Frederic-Bonte-2/publication/51125115_Skin_moisturization_mechanisms_New_data/links/641a1125315dfb4cce9a5dbf/Skin-moisturization-mechanisms-New-data.pdf

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/j.1396-0296.2004.04S1005.x?casa_token=LaKi6Y6vh8EAAAAA:6pxlDVwBgX-Q54IZUv7msSbxFTlbMFWd58aXTAiUDjvGDCLU8MEZJ4incx06UkiGYgHxeU1aXMAz9KGEtA

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/j.1468-2494.2009.00513.x?casa_token=DsDBcSzKBCgAAAAA:b6A8lWXf3d1PoiX1YswsD0v30DlLV-GX9n1oDrBeRg1DwR6P1Xm9jqvRvY5cl9Is4Sizh1QvT6HZOIc5IA

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/j.1473-2130.2004.00054.x?casa_token=M-m8ndG50wcAAAAA:ITj9_GCTvbDt40LuJp4ntHFr3JY0_KYMxVxnk4Fb7U8AoWYP26LTSvjj21B2FUN37m21UDjBYEDl1k01yA

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.