Portakal Yağı Yüze, Saça ve Cilde Faydaları Nelerdir?

27-12-2023 21:15
Portakal Yağı Yüze, Saça ve Cilde Faydaları Nelerdir?

portakalyaginasilkullanilirPortakal Yağı Nedir? Portakal Yağı Nasıl Yapılır?

Portakal yağı, turunçgil ailesinden olan portakalın kabuklarından soğuk sıkım yöntemi ile elde edilen uçucu bir yağdır. Portakal uçucu yağının çeşitli faydaları bulunmaktadır. Saç ve cilt bakımında kullanılan portakal yağının içeriğinde, antibakteriyel ve anti-inflamatuar özelliklere sahip bir bileşik olan “limonen” maddesi ve uçucu yağ bileşenleri bulunur. Aromaterapi uygulamalarında da sıklıkla kullanılan portakal uçucu yağının, canlandırıcı etkileri bulunmaktadır. Pozitif duygular yaratmaya yardımcı etkisi ile bilinen portakal yağı aynı zamanda odaklanmayı ve konsantrasyonu artırmaya yardımcıdır.


Portakal Yağının Faydaları Nelerdir?

“Portakal yağının saça faydaları nelerdir?” “Portakal yağının cilde faydaları nelerdir?”, “Portakal yağının sağlığa faydaları nelerdir?” gibi sorular sıklıkla sorulmaktadır. Güzellik ve kişisel bakım açısından birçok faydası bulunan portakal yağının geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır. 


Portakal Yağının Cilde Faydaları

Portakal yağı, cilt tonunu dengelemeye yardımcıdır ve cildin canlılık kazanmasını destekler.

Antibakteriyel özelliği ile sivilce ve akne oluşumunu önlemeye yardımcıdır. 

Hücreleri yenileyici özelliği ile cildin yenilenmesini, taze ve canlı görünmesini destekler.

Cildi ölü hücrelerden arındırarak cildin daha canlı ve dinamik görünmesini destekler. 

Cilt hasarlarını önleyerek cildin daha genç görünmesini destekler

Ciltteki sebum dengesini düzenleyerek aşırı yağlanmayı önler. 

İçeriğinde bulunan C vitamini, cilt lekelerini azaltmaya yardımcıdır. Ciltte oluşan lekeler ve yaralar için doğal ve etkili bir çözümdür. 

Portakal yağı ile cilde masaj yapmak, ciltteki kan dolaşımını hızlandırır. Bu sayede, cilt daha canlı ve parlak görünür. 

Cildinizi sıkılaştırarak gözenek görünümünü azaltır. Bu sayede cilt daha pürüzsüz görünür. 

Vücuttaki selülit görünümünü azaltmaya yardımcı etkisi vardır. 


Portakal Yağının Saça Faydaları

İçeriğinde bulunan C vitamini ile saç derisini ve saçları besler.

Saçların daha canlı ve parlak görünmesine yardımcıdır. 

Hasar görmüş saçların onarılmasını destekler.

Saç kırılmalarını önleyerek saçların daha sağlıklı görünmesini destekler.

Zayıf ve hacimsiz görünen saçlara hacim kazandırmaya yardım eder.

Saçların doğal nem dengesini koruyarak, dış etmenlerden kaynaklı hasarların azalmasına yardımcı olur. 

Saçlara yumuşaklık kazandırır. 


Portakal Yağının Diğer Faydaları

Portakal yağının stres ve kaygıyı azaltmaya yardımcı etkisi bulunmaktadır. 

Kasları rahatlatarak vücutta biriken stres ve gerginliği alır.

Antiseptik özelliği ile kas ve eklem ağrılarının dinmesine yardımcı olur.

Yoğun narenciye kokusu ile bulunduğu ortama ferahlık ve tazelik katar.

Konsantrasyonu artırmaya ve odaklanmaya yardımcı etkisi vardır. 


Portakal Yağı Nasıl Kullanılır?

Portakal Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?


Canlandırıcı Yüz Toniği 

Portakal uçucu yağını su ile seyrelterek tonik olarak kullanabilirsiniz. 20 ml suya birkaç damla portakal yağı ekleyip karıştırdıktan sonra, karışımdan bir pamuğa birkaç damla damlatarak temiz cildinize uygulayabilirsiniz. Bu tonik, cildinize canlı ve parlak bir görünüm kazandırarak, cildinizin gün boyu ışıldamasını sağlayacaktır. 


Akne Önleyici Bakım Serumu

20 ml jojoba yağının içine 5-6 damla portakal yağı ekleyip yenileyici ve nemlendirici özellikli bir yüz bakım serumu hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız serumu gece uyumadan önce birkaç damla olacak şekilde cildinize masaj yaparak uygulayın. Jojoba yağının sebum dengesini düzenlemeye yardımcı etkisi ve portakal yağının akne oluşumunu önlemeye yardımcı etkisi ile aknelere savaş açın!


Nemlendirici ve Hücre Yenileyici Bakım Kremi

1 tatlı kaşığı shea butter içine 5-6 damla portakal yağı karıştırarak nemlendirici ve hücre yenileyici özellikleri olan bir bakım kremi hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız bakım kremini gece uyumadan önce ihtiyacınız olan miktarda cildinize uygulayın. Krem, gece boyu cildiniz tarafından emilerek hücrelerinize nüfuz edecek ve içeriğindeki portakal yağı ile hücre yenilenmesini hızlandıracaktır. Shea Butter ise cildinizin nemli ve yumuşacık olmasını sağlayacaktır. 


Leke ve Kırışıklık Karşıtı Bakım Serumu

20 ml zeytinyağının içine 5-6 damla portakal uçucu yağı ekleyip karıştırarak leke ve kırışıklık önleyici doğal bir bakım serumu hazırlayabilirsiniz. Zeytinyağı, içeriğinde bulunan antioksidanlar ile cildinizdeki ince çizgi ve kırışıklık görünümünü azaltmaya yardımcı olur ve cildinizi nemlendirerek doğal bir yumuşaklık kazanmasına katkı sağlar. Portakal yağı ise içeriğinde bulunan c vitamini ile cildinize nüfus ederek, cildinizde bulunan lekelerin görünümü azaltır ve yeni leke oluşumunu önlemeye yardımcıdır. Bu mucizevi bakım serumunu gece uyumadan önce temiz cildinize birkaç damla halinde uygulayıp, gece boyunca cildiniz tarafından emilmesini sağlayabilirsiniz. 


Portakal Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Saçlarınıza canlılık ve hoş koku vermesi için şampuanınıza birkaç damla portakal yağı ekleyebilirsiniz.


1 tatlı kaşığı
argan yağı, 1 tatlı kaşığı tatlı badem yağına 3-4 damla portakal yağı ekleyerek saçlarınız için nemlendirici ve canlandırıcı etkisi olan bir saç maskesi hazırlay
abilirsiniz. Hazırladığınız maskeyi saç diplerinden ucuna masaj yaparak uygulayıp 30 dakika bekledikten sonra durulayab

ilirsiniz.


Yumuşak ve parlak saçlar için 4 tatlı kaşığı
hindistan cevizi yağına 5-6 damla portakal yağı ekleyerek bir saç maskesi hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız maskeyi nemli saç boylarına ve ucuna uygulayıp 40 dakika bekledikten sonra saçlarınızdan arındırabilirsiniz. 

portakal yagi cilde faydalari

Portakal Yağı ile Rahatlatıcı Aromaterapi Uygulamaları

Portakal yağı, hoş ve tatlı kokusu ile aromaterapi uygulamalarında sıklıkla kullanılır. Bu yağın kokusu canlandırıcı bir etkiye sahiptir. Stresi ve kaygıyı azaltarak vücutta biriken gerilimin açığa çıkmasına yardımcı olur. Portakal yağı ile rahatlatıcı ve pozitif duyguları canlandırıcı bir deneyim yaşamaya ne dersiniz? Aşağıda vereceğimiz uygulamalardan faydalanarak, kendinizi portakal yağının rahatlatıcı kokusuna kaptırın ve günün stresini ve kaygısını geride bırakın.


Tatlı ve Ferah Ev Kokusu

Bir kase sıcak suya birkaç damla portakal yağı damlatıp evinizde uygun bir alana koyabilirsiniz. Bu sayede evinizi portakal yağının tatlı kokusu saracaktır. Evinizin atmosferini değiştirmek ve rahatlamak için buhurdanlığınıza ya da difüzörünüze 3-4 damla portakal yağı damlatabilirsiniz.


Spreyli bir şişe içine 20 ml su, 3-4 damla portakal uçucu yağı ekleyip karıştırın. Bu karışımı halılarınıza ve koltuklarınıza sıkın ve odanızın gün boyu ferah kokmasını sağlayın.


Canlandırıcı Banyo Deneyimi

Küvetinizi ılık su ile doldurun.  Su buharını banyoya hapsetmek için banyonun camını kapatın. Suyun içine 5 damla portakal uçucu yağı, 3 damla limon uçucu yağı ekleyin. Suyunuza yumuşaklık katmak ve cildinizi nemlendirmek için karışıma 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz. Yağı eşit olarak dağıtmak için suyu karıştırın ve küvete girerek canlanmanın tadını çıkarın. 

Stresi Uzaklaştıran Banyo Karışımı

1 çay kaşığı tatlı badem yağı ve 3-4 damla portakal yağını karıştırın. Bu karışımı banyodan çıkmadan önce tüm vücudunuza masaj yaparak uygulayın, ardından ılık su ile durulanın. Portakal yağının rahatlatıcı etkisi kaslarınızın ve sinirlerinizin gevşemesine yardımcı olurken, tatlı badem yağının n

emlendirici etkisi ile cildiniz yumuşacık olsun.


Kas Gevşetici Peeling Karışımı

1 çay kaşığı epsom tuzu, 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ve 3-4 damla portakal yağını karıştırın. Hazırladığınız karışımı banyodan çıkmadan önce tüm vücudunuza hafif hareketlerle uygulayın ve ılık su ile durulanın. Portakal yağının tatlı kokusu ve kas gevşetici etkisi, epsom tuzunun canlandırıcı etkisi ve hindistan cevizi yağının nemlendirici etkisi ile size muhteşem bir rahatlama deneyimi sunacak olan bu karışım, aynı zamanda peeling etkisi ile cildinizi ölü derilerden arındırır.












Kaynakça:


https://www.proquest.com/openview/b8be1d9a52d9a11b36fa8a4a31164995/1?pq-origsite=gscholar&cbl=2026366&diss=y

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.