Negatif Enerjilerden Arınma | Negatif Enerji Temizliği İçin 10 Yöntem

02-02-2024 15:49
Negatif Enerjilerden Arınma | Negatif Enerji Temizliği İçin 10 Yöntem

Negatif Enerji Nedir?

Bazen girdiğimiz bir ortam sebebini anlamadığımız bir şekilde modumuzu düşürür, kendimizi halsiz ve depresif hissetmenize neden olur. Ya da bazı kişilerle zaman geçirdikten sonra baş ağrısı, yorgunluk, hatta tansiyon düşmesi gibi şikayetler yaşayabiliriz. Bunun nedeninin girdiğimiz ortamın ya da görüştüğümüz kişinin yaydığı negatif enerjiler olabileceğini hiç düşündünüz mü?


Negatif enerji, kişinin enerji dengesini olumsuz yönde etkileyerek bütünlüğüne ve evrenle olan uyumuna zarar veren enerji frekansıdır. Evrende yer alan her maddenin bir enerji frekansı bulunmaktadır. Zihnimizde oluşturduğumuz olumlu ya da olumsuz düşünceler de enerjiye dönüşerek pozitif ya da negatif olarak bedenimizi ve çevremizi etkiler. Enerji yoğunlaştıkça, çevremizde fanus gibi bir alan oluşturur. 


Vücudumuzda ve yaşam alanımızda biriken negatif enerjinin fazlasıyla sağlıksız ve zarar verici etkileri olabilir. Bu enerji zihin ve beden bütünlüğünü olumsuz etkileyerek, kişiyi  psikolojik ve fiziksel hastalıklara açık hale getirebilir. Evin içine yayılan negatif enerji aile içinde iletişim sorunlarına ve tartışmalara neden olabilir. Evdeki bireylerde huzursuzluk, halsizlik, uyuşukluk, kaygı seviyelerinde artış görülebilir. Bu nedenle vücudumuzda ve yaşam alanımızda biriken negatif enerjiden arınmak önemlidir.


Negatif Enerji Nasıl Anlaşılır?

Negatif enerji vücudunuzda sıkışarak bazı olumsuz etkilere yol açabilir. Bu etkilerden bazıları şunlardır: 


  • Devamlı nedeni bilinmeyen bir huzursuzluk ve telaş içinde olmak,
  • İştahsızlık, halsizlik, uykusuzluk, uyuşukluk gibi sorunlarla boğuşmak,
  • Ne kadar çok çabalansa da işlerin bir türlü yolunda gitmemesi, 
  • Devamlı bir aksaklık ya da engelle karşılaşmak, 
  • Zihnin sürekli olumsuz düşüncelerle meşgul olması, 
  • Yaşanan her olayın olumsuz tarafını görmek ve olumluya odaklanamamak,
  • Yaşamdan tat alamamak.

Bu gibi durumlar, vücutta ya da yaşam alanınızda biriken negatif enerjiden kaynaklanıyor olabilir. Negatif enerjilerden arınmak için bazı yöntemler bulunmaktadır. 


Negatif Enerji Temizleme Yöntemleri

Negatif enerji temizleme yöntemlerinden bahsetmeden önce, negatif enerjinin yaşamınızdaki hangi alanlarda yoğunlaştığını tespit etmek önemlidir. Negatif enerji yaşamınızda aşağıdaki alanlardan herhangi birinde ya da birden fazlasında bulunuyor olabilir:


  • Bedende Negatif Enerji
  • İlişkilerde Negatif Enerji
  • Yaşam Alanında Negatif Enerji
  • Zihinde Negatif Enerji

Hayatınıza etki eden negatif enerjinin hangi alanda ya da alanlarda yoğunlaştığını tespit ettikten sonra aşağıda yer alan yöntemleri uygulayarak, negatif enerjilerden arınabilirsiniz.


Bedende Negatif Enerji Temizliği

Doğada Vakit Geçirin

Açık havada doğayla temas halinde yapılan fiziksel aktiviteler, daha huzurlu, sakin ve dingin hissetmenize ve vücudunuzda biriken negatif enerjilerin temizlenmesine yardımcı olacaktır. Toprak, enerji dengeleyici bir özelliği sahiptir. Her gün 10-15 dakika çıplak ayakla toprağa basarak, vücudunuzdaki negatif enerjiden arınabilirsiniz. 


Yoga Yapın

Yoga yapmak, fiziksel ve ruhsal sağlık için oldukça önemlidir. Yoga pratikleri, vücutta sıkışan negatif enerjilerin açığa çıkmasına ve temizlenmesine yardımcı olur. Her yoga pozunun farklı bir anlamı vardır ve vücutta farklı bölgelere odaklanır. Vücutta biriken negatif enerji temizliği için özellikle enerji temizlemeye yönelik yoga akışlarını pratik edinmeniz ve düzenli olarak tekrar etmeniz önemlidir. 


Doğal Taşlardan Faydalanın 

Doğanın benzersiz hediyesi olan kuvars, selenit, ametist, kehribar, pirit, yeşim ve daha birçok doğal taş, yüzyıllardır şifa kaynağı olarak kullanılmaktadır. Bu özel taşlar, odaklanma, dinginlik ve ruhsal denge üzerinde iyileştirici etkilere sahiptir. Enerji temizliği için doğal taşların benzersiz özelliklerinden faydalanabilirsiniz.

İlişkilerde Negatif Enerji Temizliği

Size Zarar Veren Toksik Kişilerden Uzaklaşın

Toksik ilişkilere devam etmek, o ilişkinin negatif enerjisini yüklenmenize neden olarak, uzun vadede psikolojik zararlar verebilir. Toksik ilişkilerin yarattığı negatif enerjiden kurtulmak için, size zarar veren bu kişileri hayatınızdan çıkarmanız gerekir. Bunu yapmanın kolay ve keyifli bir yolu olmayabilir. Ancak saygılı bir şekilde size iyi gelmeyen kişileri hayatınızdan uzaklaştırabilirsiniz. 


Seçici Olun
Beraber vakit geçirdiğiniz, paylaşımda bulunduğunuz kişilerle ve konuştuğunuz konularla ilgili seçici olun.  Jim Rohn, “İnsan birlikte zaman geçirdiği 5 kişinin ortalamasıdır.” diyor. Şikayet etmenin, dedikodunun ve sürekli olumsuzluklardan konuşmanın yaşam enerjisini düşürerek negatif enerjiyi artırdığını unutmayın. Destekleyici, sevgisini göstermekten çekinmeyen ve pozitif kişilerle vakit geçirmeye özen gösterin. Bu tarz ilişkilerin yarattığı olumlu duygular ve hisler yaşamınızda büyüyerek, negatif enerjilerin temizlenmesine yardımcı olabilir.

Yaşam Alanında Negatif Enerji Temizliği

Evinizi Temiz ve Düzenli Tutun

Yaşadığımız ve vakit geçirdiğimiz alanının enerjisinin, bizim enerjimiz üzerinde güçlü bir etkisi vardır. Eğer eviniz dağınık ve tozlu ise enerj akışı olmaz. Yaşdığınız alanı temiz ve toplu tutmak, sevdiğiniz ve size iyi hissettiren eşyalarla süslemek, evdeki negatif enerjiyi temizlemek için oldukça önemlidir. 


Tütsü Yakın

Tütsüler, yaşam alanında biriken negatif enerjinin temizlenmesine yardımcı olur. Adaçayı tütsüsü, üzerlik tohumu tütsüsü ya da defne yaprağı tütsüsü yakarak, yaşam alanınızdaki negatif enerjilerden arınabilirsiniz. 


Aromaterapiden Faydalanın

Bitkilerden elde edilen aromaterapi yağları, elde edilen bitkinin özelliklerine göre canlandırıcı, sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliklere sahip olabilir. Nane uçucu yağı, okaliptus uçucu yağı ve adaçayı uçucu yağı canlandırıcı ve tazeleyici özellikleri ile yaşam alanınıza ferahlık katarken, ylang ylang uçucu yağı, lavanta uçucu yağı ve gül uçucu yağının dengeleyici ve rahatlatıcı özellikleri yaşam alanınıza dinginlik ve sakinlik yayacaktır. Bu yağları buhurdanlık ya da difüzörünüze 3-4 damla damlatarak yaşam alanınızdaki negatif enerjileri temizleyebilirsiniz.


Zihinde Negatif Enerji Temizliği 


Meditasyon Yapın

Meditasyon, duyguları dengelemek ve zihinde sıkışan negatif enerjiyi temizlemek için başvurabileceğiniz rahatlatıcı ve sakinleştirici bir yöntemdir. Meditasyon yaparak zihninizi sakinleştirebilir, sizi rahatsız eden ve gerçekçi olmayan olumsuz düşüncelerden uzaklaşarak, hayattaki daha gerçekçi ve sağlıklı noktalara odaklanabilirsiniz. 


Duygu ve Düşünce Günlüğü Tutun 

Olumsuz duygu ve düşünceler ifade edilmediğinde zihinde sıkışır ne negatif enerjiye dönüşür. Duygu ve düşüncelerinizi düzenli olarak kaydetmek hem kendinize keşfetmenize yardımcı olacak, hem de zihninizdeki negatif enerjinin temizlenmesine katkı sağlayacaktır.  









IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.