Dişil Enerji Nasıl Yükseltilir? Dişil Enerji Yükselten Yağlar

25-12-2023 16:53
Dişil Enerji Nasıl Yükseltilir? Dişil Enerji Yükselten Yağlar
disil eneji nedir

Dişil Enerji Nedir?
Dişil enerji, doğuştan beri bizimle olan enerji türlerinden biridir. Eril enerjiye göre daha sezgisel ve daha uyumlu olan bu enerji  türü, her iki cinsiyette de bulunur. Dengeli bir dişil enerji daha yaratıcı, daha üretken ve daha sezgisel olmamızı sağlar.

Dişil enerji bizim yaratım gücümüzdür. Sağ beyinle uyum içinde çalışan dişil enerji, sanatın, estetiğin ve tutkuların kaynağıdır. Hoşgörü ve şefkat, dişil enerjiden doğar. Dişil enerjinin açığa çıkmasıyla sevgi ve merhamet de ortaya çıkar. Dişil ve eril enerjinin denge içinde olması içsel refahımızı bulmamızda, daha dengeli ve bilinçli bir yaşam sürmemizde önem arz eder.

Dişil Enerji Özellikleri Nelerdir?

Dişil enerji edilgendir.
Sevgi dolu, uyumlu, affedici ve hoşgörülüdür.
Yaratım gücü yüksek ve üretkendir. 
Sezgiseldir. 
Sanatın ve estetiğin kaynağıdır. 
Sabırlıdır, esnektir. Yeni durumlara kolay uyum sağlar.
Dişil enerji akıştatır, olayların gidişatına müdahale etmeye çalışmaz.
Şefkatli, merhametli ve kabullenicidir.

Dişil Enerji Nasıl Yükseltilir?

Eğer devamlı bir huzursuzluk hissediyorsanız, iş hayatınızla özel hayatınız birbirine karıştıysa, her konuda uyumsuz ve asi tavırlar gösteriyorsanız, yargılayıcı ve eleştirel biri olmaya başladıysanız, kendinize odaklanmak yerine sürekli dış dünyaya odaklanıyorsanız, devamlı güçlü görünmeye çalışıyorsanız, insanlardan yardım kabul etmiyorsanız, intikamcı ve kindar davranışlarınız varsa, kadınsı özelliklerinizi bastırmaya çalışıyorsanız ve kendi cinselliğinizi reddediyorsanız, dişil enerjiniz düşmüş ve eril enerjiniz yükselmiş olabilir.
Dişil enerjiyi yükseltmek için yapılabilecek birçok pratik bulunmaktadır. Daha uyumlu, dengeli, yaratıcı, üretken, sevgi dolu, şefkatli, özsaygılı bir hayat yaşamak için dişil enerji yükseltme pratikleri yapabilirsiniz. 
Meditasyon ve yoga pratikleri yap
Dişil enerji yükseltmeye odaklanan birçok meditasyon ve yoga pratiği bulunmaktadır. Dişil enerji meditasyonu, hayatın hızlı ve karmaşık akışı içinde kendine odaklanmana, sahip olduğun dişil enerjiyi açığa çıkarmana yardımcı olacaktır. Bu pratiklerden kendine uygun olanı seçebilir ve düzenli olarak uygulayabilirsin.
Doğa ile bağ kur
Doğa, en büyük yaratım kaynağıdır. Her gün hepimize yepyeni güzellikler sunar. İnsanlık olarak hayatta kalmak için doğaya ve onun yarattıklarına ihtiyaç duyarız. Yaratım gücünün kaynağı olan dişil enerjiyi uyandırmak için doğayla temas kurmak önemlidir. Gün içinde doğada egzersizler yapmak, bahçenizde veya evdeki saksılarınızda bitki yetiştirmek, toprakla uğraşmak, dişil enerjinizi yükseltmeye yardımcı olabilir.
Sanatla uğraş
Sanatsal aktiviteler yaratıcılığı ve üretkenliği destekler. Resim yapmak, yazı yazmak, dans etmek gibi aktiviteler içsel yaratıcılığı destekleyerek dişil enerjinizi artırır. 
Kişisel bakımına özen göster
Düzenli cilt bakımı yapmak ve kendine özen göstermek dişil enerjiyi yükseltmek için önemlidir. Düzenli olarak yapacağın bakım rutinleri ile kendine zaman ayırıp bedeninle bağ kurarken, özsaygını ve özşefkatini artırabilir ve dişil enerjini açığa çıkarabilirsin. 
Tuzlu su banyosu yap
Dişil enerji tuzlu su banyosu ile artırılabilir. 1 litre suya 2 yemek kaşığı tuz olacak şekilde tuzlu su karışımı hazırlayın. Hazırladığınız karışımı haftada 1 kez duştan çıkmadan önce sağ tarafınızdan tüm vücudunuza dökün. Durulanmadan banyodan çıkan. Tuzlu su vücutta biriken negatif enerjilerin atılmasını sağlayarak dişil enerjinin açığa çıkmasına yardımcı olur. 
Aromaterapiden faydalan
Aromaterapi, doğal yağların gücünden faydalanılan, fiziksel ve zihinsel şifalanmayı sağlayan bir tedavi yöntemidir. Aromaterapide kullanılan bazı kokuların dişil enerjiyi artırma gücü bulunmaktadır.


Dişil Enerji Yükselten Yağlardisil enerji nasil yukselir

Lavanta yağı, ylang ylang yağı ve gül yağı, dişil enerjiyi artırmak için en çok tercih edilen yağlardandır. 


Bu yağlardan istediğiniz herhangi birini difüzör ya da buhurdanlığınıza 3-4 damla damlatarak odanızı kokulandırabilirsiniz. Bu yağların kokusunu solumak, dişil enerjinizi uyandırmaya yardımcı olacaktır. Dişil enerji meditasyon ve yoga pratikleriniz sırasında bu yağları kullanarak odanızın atmosferini değiştirebilirsiniz. 


20 m jojoba yağına 5-6 damla lavanta uçucu yağı damlatarak cildiniz için bakım yağı hazırlayabilirsiniz. Jojoba yağı cildinizi beslerken, lavanta yağının gücü dişil enerjinizi açığa çıkarmaya yardımcı olabilir. 


20 ml tatlı badem yağına 5-6 damla gül uçucu yağı damlatarak masaj yağı hazırlayabilirsiniz. Bu yağ ile vücuda masaj yapmanın rahatlamaya yardımcı olduğu ve dişil enerjiyi açığa çıkarmaya yardım ettiği gözlemlenmiştir.


20 ml shea butter içine 5-6 damla ylang ylang uçucu yağı damlatarak dişil enerji yükseltmeye yardımcı doğal bir nemlendirici hazırlayabilirsiniz. 

 







Kaynakça:

  1. https://marymount.edu/academics/college-of-sciences-and-humanities/school-of-humanities/student-publications/magnificat-2022/the-divine-energies/
  2. https://books.google.com.tr/books?id=0oW9EAAAQBAJ&pg=PA21&lpg=PA21&dq=feminine+energy&source=bl&ots=sqhhMV_Krt&sig=ACfU3U2vjjYIeDv4NRXWb22463w5i-f3qA&hl=tr&sa=X&ved=2ahUKEwjQ7PGD1qqDAxVVc_EDHbocACM4KBDoAXoECAUQAw#v=onepage&q=feminine%20energy&f=false
  3. https://heinonline.org/HOL/LandingPage?handle=hein.journals/lstf8&div=16&id=&page=
  4. https://books.google.com.tr/books?hl=tr&lr=&id=v0IqEAAAQBAJ&oi=fnd&pg=PT3&dq=feminine+energy&ots=gNs7PEB00o&sig=1Bv16JOEIt8OcEoDI8rNBb3vDYo&redir_esc=y#v=onepage&q=feminine%20energy&f=false
  5. https://muse.jhu.edu/article/721057
  6. https://brill.com/display/book/9789004527348/BP000015.xml 



IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.