Biberiye Yağı Saç Çıkartır mı? Biberiye Yağı Saça Faydaları

26-12-2023 17:07
Biberiye Yağı Saç Çıkartır mı? Biberiye Yağı Saça Faydaları

biberiye yagi

Biberiye Yağı Saç Çıkartır mı? Biberiye Yağı Saça Faydaları

Sağlıklı, parlak ve gür saçlara sahip olmayı herkes ister. Ancak gün boyu maruz kalınan kirli gazlar, sigara dumanı, havada uçuşan tozlar saç derisinde birikir. Ayrıca zararlı kimyasal içeren ürünlerin kullanılması, saçın yapısına uygun saç bakım ürünleri kullanılmaması ve saç bakımına gereken önemin verilmemesi gibi nedenler de saç köklerine zarar verir. Bütün bunlar saçların mat, cansız, sağlıksız  görünmesine ve saç dökülmelerine neden olabilir. 

 

Biberiye bitkisinden elde edilen biberiye yağının, saçların daha parlak ve canlı görünmesine yardımcı olduğu ve saç dökülmelerini önlediği bilinmektedir. Gelin beraber bu mucizevi bitkiye daha yakından bakalım. 

 

Biberiye Yağı Nedir? 

Biberiye, tarih boyunca yaygın olarak kullanılan, keskin aromalı, iğne yapraklı bir bitkidir. Eski Yunan ve Roma dönemlerinde hem gıdai hem de tıbbi olarak kullanılan biberiye, günümüzde de çeşitli kullanım alanlarına sahiptir. Bilimsel adı Rosmarinus Officinalis olan, Ballıbabagiller familyasına (Lamiaceae) ait, bazı yörelerde ‘kuş dili otu’ adıyla geçen, özellikle Akdeniz bölgesinde yetişen bir bitkidir. Aromatik bir bitki olan biberiye, aromaterapi alanı için değerli bir yağ kaynağıdır. Biberiye yağının birçok kullanım amacı bulunmaktadır.

 

Biberiye Yağının Faydaları Nelerdir?

Antioksidan özelliklere sahip olan biberiye yağı, cilt sağlığı için oldukça faydalıdır. Antimikrobiyal aktivitesi sayesinde  ile cilte oluşan bazı irritasyonlara iyi geldiği gözlemlenmiştir.
Ciltteki yaşlanma belirtilerini azaltarak, cilde parlaklık kazandırmaya yardımcıdır. 
Anti-inflamatuar özellikleri sayesinde, kas ağrıları ve eklem ağrılarını hafifletmeye yardımcıdır. 
Kan dolaşımını hızlandırıcı etkiye sahiptir. 

Keskin kokusuyla odaklanmaya yardımcı etkisi vardır.
Saç derisini besleyerek saç dökülmelerini önlemeye, saça canlılık ve parlaklık kazandırmaya yardımcıdır.

Biberiye Yağı Hangi Maddeleri İçerir?

Biberiye yağı içeriğinde yüksek miktarda A, C, B6, B1, B9 vitaminlerini; magnezyum, kalsiyum, bakır, manganez, uçucu yağ bileşenleri ve demir minerallerini barındırır. Yüksek besin değerine sahip biberiye yağı, saç için oldukça besleyici bir kaynaktır. 

 
Biberiye Yağı Saç Çıkartır mı?

Saç oluşumunu etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Saç dökülmesi veya kellik gibi problemler için öncelikle uzman bir hekime danışarak bu sorunun nedeninin belirlenmesi ve uygun tıbbi tedavi yöntemlerin uygulaması gerekmektedir. Tıbbi tedavi yöntemlerine ek olarak, doktor kontrolünde uygulanabilecek bazı tamamlayıcı  tedavi yöntemleri de bulunmaktadır. Doğal yağlar bu ek tedavi yöntemlerinden biridir. 

Saça faydaları ile bilinen biberiye yağı, kan dolaşımını hızlandırıcı etkiye sahiptir. Taşıyıcı bir yağ ile seyreltilip saç diplerine masaj yaparak uygulanması, saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırarak saç köklerini uyarır. Saç köklerinin uyarılmasına, saç dökülmesini önlemeye var olan saçların ise daha hızlı uzamasına yardımcı olabilir.

 

Biberiye Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Saç Dökülmesini Azaltır

Biberiye yağı, saç köklerini güçlendirerek saç dökülmesine önlemeye yardım eder. 

 

Saç Derisini Temizler

Biberiye yağı antiseptik özelliği ile saç derisinde biriken fazla yağ ve kiri temizleyerek saç köklerini tıkanıklıklardan arındırır. 

 

Saça Parlaklık Verir

Biberiye yağı içeriğinde bulunan bileşenler ile saçı besler ve saçın parlaklık kazanmasına yardımcı olur.

 

Saç Çıkarmaya ve Saçın Uzamasına Yardımcı Olur

Biberiye yağı, saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırarak saç köklerini uyarır ve saçın uzamasına yardımcı olur. 

 

Biberiye Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Biberiye yağı kullanılırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Sizin için biberiye yağının saça uygulanması ile ilgili bazı öneriler sıraladık. 

 

Taşıyıcı Bir Yağ İle Seyreltin

biberiyeyagininfaydalari

Saf biberiye yağını cilde doğrudan uygulamak tahrişe neden olabilir. Saça uygulamadan önce taşıyıcı bir yağ ile seyreltmek gerekir. Biberiye yağını zeytinyağı, jojoba yağı, tatlı badem yağı, hindistan cevizi yağı, üzüm çekirdeği yağı gibi taşıyıcı yağlarla seyrelterek kullanabilirsiniz. 

 

20 ml sabit baz yağınızın içine 3-5 damla Biberiye Uçucu Yağı ilave edip kullanabilirsiniz. 

 

Uygulamadan Önce Test Yapın

Bazı yağlar, alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Biberiye yağını kullanmadan önce seyreltilmiş biberiye yağını bileğinizin iç kısmına küçük bir bölgeye uygulayın ve alerj

ik reaksiyona neden olup olmadığını gözlemleyin.

 

Saç Diplerine ve Saç Uçlarına Uygulayın

Eğer saçlarınızın uzamasını desteklemek istiyorsanız, hazırladığınız karışımı saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Saçlara canlılık ve parlaklık kazandırmak için aynı karışımı

saç boylarına ve uçlarına uygulayın. Birkaç saat bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın. 

 

Şampuanınıza Karıştırın

Biberiye yağını şampuanınızın içine karıştırarak, arındırıcı ve saç köklerini uyarıcı etkisinden faydalanabilirsiniz. 350 ml şampuanının içine 3-5 damla biberiye yağı ilave edip k

ullanabilirsiniz.

 

Siz de daha canlı, parlak ve gür saçlara sahip olmak istiyorsanız, saç bakım rutininizde Organik Biberiye Uçucu Yağı’na mutlaka yer verin. 




Kaynakça:

https://www.mdpi.com/1999-4923/9/4/48

https://www.mdpi.com/2218-0532/81/2/531

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2468227622001302

https://www.mdpi.com/2079-9284/7/4/77

https://journals.lww.com/nutritiontodayonline/Fulltext/2016/03000/Rosemary__An_Overview_of_Potential_Health_Benefits.9.aspx











IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.